torsdag den 16. maj 2013

Kartoffellasagne, glutenfri

I går aftes stod menuen på kartoffellasagne. Egentligt er det ikke andet end en almindelig lasagne, hvor lasagnepladerne bare er skiftet ud med kartofler. Retten kan også minde om en græsk musaka.

Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
2 stængler finthakket bladselleri
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Friskkværnet peber
3 spsk tomatpuré
1 oksebouillonterning
2 dl vand
1 kg kartofler
Revet ost efter smag

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225ºC.

Brun kødet i olivenolie i 5 min, og rør grøntsagerne i. Steg i et par minutter.

Tilsæt salt, peber, tomatpuré, bouillon ig vand og lad saucen simre ved svag varme mens kartoflerne gøres klar.

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, 1/2 cm eller tyndere. De kan med fordel skæres på mandolinjern.

Læg lagvis kartofler og sauce i et fad, ligesom en almindelig lasagne.

Slut af med den revne ost.

Lasagnen bages i 30 min.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar