onsdag den 5. juni 2013

Koldskål med kammerjunkere, glutenfri


Sommer, sol og koldskål går hånd i hånd :) Dog vil jeg mene at man sagtens kan spise koldskål året rundt ;)

Kammerjunkere
Ingredienser
240 g rød finax
2 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
75 g sukker
75 g smør
1 æg
1/2 dl mælk

Fremgangsmåde
Bland mel, bagepulver, sukker og vanillesukker og smuldr det kolde smør i blandingen.

Æg og mælk tilsættes og dejen æltes glat og fin.

Tril dejen til små kugler, på størrelse med en valnød, og sæt dem på en bageplade.

Bag ved 200ºC i ca. 8-10 min.

Lad kammerjunkerne køle lidt af inden de flækkes med en skarp kniv og ligges tæt på bagepladen.

Tørrist kammerjunkerne ved 150ºC i 20-30 min med let åben ovndør.

Kammerjunkerne skal nu køle helt af inden de puttes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.

Koldskål
Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft
1/2 liter kærnemælk
1/2 liter tykmælk

Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker lyst og luftigt.

Tilsæt citronsaft, tykmælk og kærnemælk og rør det godt sammen.

Opbevares tildækket i køleskabet indtil koldskålen serveres med lækre kammerjunker og evt friske jordbær eller banan.

Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar