mandag den 20. maj 2013

Kartoffel gnocchi med ærter og bacon i cremet gorgonzola sauce,glutenfri


Min kæreste elsker pasta, og jeg er vild med italiensk mad. Men glutenfri pasta er rimeligt pebret at købe, så jeg ville selv forsøge mig med en italiensk pasta-agtig ret.
Gnocchi er i udgangspunktet en kartoffelbaseret pasta type, som normalt laves med durumhvede, men her har jeg lavet en version uden hvede, og dermed uden gluten.

Opskriften her passer til to meget sultne personer, eller 3 personer.

Ingredienser
Gnocchi
6 bagekartofler
70 g ris- eller majsmel
60 g kartoffelmel
2 spsk maizena
1 spsk olivenolie
1 spsk revet parmesan
1 æg
1/2 tsk salt

Sauce
1 pk bacon i skiver
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
150 g gorgonzola
1,5 dl piskefløde
2,5 dl frosne ærter
Salt og peber

Fremgangsmåde
Bag kartoflerne ved 200ºC i en times tid, til de er godt møre. Dette kan med fordel gøres dagen før, evt. mens ovnen alligevel er i gang.

Skær de kartoflerne i halve, og grav det bløde indmad ud, smid de tomme skræller ud.

Mos kartoflerne, og ælt dem sammen med de øvrige ingredienser. Det kan være nødvendigt at tilsætte mere mel, det afhænger lidt af hvordan "dejens" konsistens er. "Dejen" skal være blød og glat, med en tendens til at smuldre en lille smule.

Rul ud i pølser af den ønskede tykkelse, og skær ud i små klumper.

Kog gnocchierne i saltet vand af flere omgange. De er færdige når de flyder ovenpå, og tages så op af vandet med en hulslev. Gem vandet gnocchierne er kogt i.

Skær bacon i tynde strimler, og steg det i en sautepande, eller bred gryde til det er gyldent.

Tilsæt hakket løg og hvidløg, skru ned til middel varme, og steg videre til løgene er klare og bløde.

Hæld fløde og gorgonzola i, og lad det simre ved svag varme til osten er smeltet, og saucen er glat og lækker. Er saucen for tyk bruges noget af gnocchi vandet til at tynde den lidt.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt ærterne, og lad saucen simre et par minutter. Til sidst tilsættes gnocchierne, og det hele får lov til at varme godt igennem.

Server med et drys revet parmesan.

Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar