tirsdag den 28. maj 2013

Curry würtz på den lækre måde, glutenfri


Kæresten havde et ønske om at få curry würtz, og her er så min udgave af den klassiske tyske fastfood ret. For mig var vejen frem hjemmelavede pommes frites og karryketchup kombineret med gode pølser fra slagteren. Man kan sagtens vælge at bruge færdige pommes frites fra frost og købt karryketchup, så skal varedeklerationen bare kigges igennem hvis det skal ære glutenfrit. Det samme gælder pølserne. Køber man pølserne ved slagteren, skal der lige spørges ind til hvad der er i pølserne, men det plejer ikke at være noget problem.

Karryketchup
Ingredienser
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket fint
1-2 spsk olie
2 tsk karry
1 æble, skrællet og skåret i tern
1 tsk paprika
2-3 meget modne tomater
1 ds hakkede tomater eller 1 karton tomatpassata
3 laurbærblade
1/2 dl balsamico eddike
Et skvæt tabasco, eller lidt knust chili
1 knsp kanel

Fremgangsmåde
Varm olien op i en kasserolle, og svits løg og hvidløg heri uden de tager farve. Tilsæt karry og lad det simre i et par minutter.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det koge ved svag varme i en times tid.

Fjern laurbærbladene, og blend massen med en stavblender.

Mas ketchuppen gennem en sigte, og kog i yderligere 1/2-1 time til det har den rette ketchup konsistens.

Lad ketchuppen køle af og hæld den i en bøtte eller flaske. Hvis den skal kunne holde sig længere kan der tilsættes en tsk atamon inden det hældes på bøtte/flaske.

Hjemmelavede pommes frites
Ingredienser
 2 bagekartofler pr person
1 spsk olie

Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i stave af 1x1 cm. 

Læg kartoffelstavene i en stor frysepose og hæld olien i. Bland det godt rundt så alle kartoflerne får olie.

Bag pommes frites i ovnen ved 200ºC i 30-45 min, til de er møre og sprøde. Husk at vend rundt i kartoflerne regelmæssigt mens de bages.

Curry würtz
Ingredienser
Pommes frites
Karryketchup
Karry
Gode pølser (alt efter størrelse på pølserne er det forskelligt hvor mange der skal bruges, men umiddelbart 1-2 pølser pr person)

Tilbered karryketchup og pommes frites, og steg pølserne ved middel varme til de er lækre og måske sprækker en smule. Alt efter smag og behag er det forskelligt hvor længe pølserne skal have.

Server pølserne sammen med varme pommes frites, hæld karryketchup over og drys med karry.

Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar