lørdag den 18. maj 2013

Humus


Humus er fantastisk som dip, snack og tilbehør... Mere eller mindre til alt! Hvis du spørger mig altså.
For at en humus skal være rigtigt god, syntes jeg den skal være cremet, krydret og så lækker at man næsten ikke kan stoppe med at spise den igen.
Dette er mit bud på en sådan humus.

Ingredienser
Ca. 200 g tørrede kikærter
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk tahin
1 dl olivenolie
1-1,5 dl vand
2-3 spsk citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i koldt vand, og lad dem stå i mindst 8 timer, gerne natten over.

Kog kikærterne i letsaltet vand i 45-60 min.

Bland kikærterne med hvidløg, krydderier, olivenolie, vand og citron og blend det hele med en stavblender. Hold gerne lidt igen med vandet så konsistensen kan justeres løbende. Når humusen har den rette konsistens, smages den til med salt og peber.

Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar