onsdag den 28. august 2013

Halloumi pizza, glutenfri


Her er så en anden version af en glutenfri pizza. Denne gang efter LCHF princippet. Bunden er ikke lavet af mel, men derimod af noget så fantastisk som ost!

Pizzasauce
Ingredienser
1 karton tomat passata (eller 1 dåse hakkede tomater)
2 små eller 1 stor dåse tomatpure
2-3 fed hvidløg
1 lille løg
1 stængel bladselleri
1 spsk god olivenolie
2 tsk sukker
1 spsk hvidvinseddike
2 tsk tørret oregano
1 håndfuld frisk basilikum
Salt og peber

Fremgangsmåde 
Hak løg, hvidløg og bladselleri fint. Svits grøntsagerne i olivenolien i ca. 5 min.

Tilsæt begge slags tomat, oregano, sukker og eddike og lad det simre i en times tid. Jo længere tid saucen simrer, jo bedre smag får den.

Ca. 5 min før saucen tages af varmen tilsættes finthakket basilikum og der smages til med salt og peber.

Denne opskrift giver en god portion pizzasauce, som sagtens kan opbevares i en bøtte på køl i et par uger, så der er sauce til flere omgange pizza ;)

Pizzabunde
Ingredienser
250 g Halloumi, eller anden ost til stegning
3 æg 
5 spsk fiberhusk 
1½ dl piskefløde

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 250°C, med en bageplade midt i.


Smuldr halloumien i en skål og bland med de øvrige ingredienser. Jeg brugte en stavblender til at få en mere konsistent dej.

Lad dejen hvile i 10 min så fiberhusken kan få lov at virke. 

Der kan enten laves en stor pizza eller flere små, dejen skal bare bredes ud på bagepapir i ønsket størrelse. Når ovnen er varm flyttes bagepapiret med dejen over på bagepladen og bages i 10-15 min, til bunden(e) er gyldne og lækre.

Bagepladen tages ud af oven og der lægges fyld på bundende.

Bag pizzaen/pizzaerne videre indtil evt. ost er smeltet og fyldet er gennemvarmt.

Disse pizzaer smager også ganske fortrinligt kolde dagen efter, så man kan snildt lave en stor portion.

Velbekomme ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar